Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικα πορσελάνινα στολίδια

Τυχαία, σε μία από τις ομάδες του διαδικτύου , στην οποία συμμετέχουν μαμάδες, είδα μία συνταγή...συνταγή για πορσελάνινα χριστουγεννιάτικα στολίδια..μου φάνηκε εύκολη και είπα να ψάξω περισσότερο για το θέμα... και φυσικά, να πειραματιστώ...

Υλικά:
1 μέρος μαγειρική σόδα (π.χ. ένα ποτήρι νερού)
1/2 μέρος corn flour (π.χ. 1/2 ποτήρι corn flour)
3/4 νερό (π.χ. 3/4 ποτηριού νερό)
Όλα τα υλικά τα μετράμε με το ίδιο σκεύος, ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να παράγουμε...

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα, μέχρι να σφίξει η ζύμη μας. Μετά την αφαιρούμε με μια κουτάλα, χωρίς να την αγγίξουμε με το χέρι, γιατί καίει, και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.Αν θέλουμε, , μόλις κρυώσει η ζύμη μας προσθέτουμε  ασημόσκονη ή χρυσόσκονη και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις κρυώσει τελείως το ζυμάρι μας, ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε σχεδιάκια... Δουλεύουμε πάνω σε λαδόκολλα και εκεί τα αφήνουμε να στεγνώσουν μόνα τους στον αέρα για αρκετές μέρες. Τα γυρίζουμε πλευρά ανά 2-3 ώρες, αν μπορούμε, έτσι ώστε να στεγνώσουν και από τις δύο πλευρές. Όσο είναι ακόμη νωπά, ανοίγουμε μια μικρή τρυπούλα, για να μπορέσουμε να περάσουμε κορδονάκι στα στολίδια μας. Όταν στεγνώσουν εντελώς, γίνονται λευκά και κοκαλώνουν.
Αν δεν έχουμε την υπομονή να τα περιμένουμε να στεγνώσουν μόνα τους και δεν μας ενδιαφέρει να γίνουν απόλυτα λευκά, μπορούμε να τα ψήσουμε στους 100 βαθμούς για 5 περίπου ώρες.
Μόλις στεγνώσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μπορούμε να τα βάψουμε..






Σε επόμενη ανάρτηση θα τα δούμε στεγνά και διακοσμημένα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου