Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Μπουκάλια με την τεχνική decoupage.

Μπουκάλια με την τεχνική decoupage. 
   Είναι τα μικρά ατομικά μπουκαλάκια του κρασιού,τα έβαψα  με χρώμα λαδιού και εφάρμοσα τη γνωστή τεχνική της χαρτοπετσέτας! 











Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Βάζα με χρώμα!!

Ψάχνοντας καινούριες ιδέες για κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, έπεσα πάνω σε μια ιδέα που μου άρεσε πολύ...και είπα να τη δοκιμάσω. Ένα βάζο (εγώ πήρα ένα μεγαλούτσικο, που είχα εύκαιρο και καθαρό από ετικέτες, αν και θα το προτιμούσα λίγο μικρότερο. Κόλλησα αυτοκόλλητα σε διάφορα σημεία του βάζου και μετά ψέκασα με λευκό χρώμα..μπορεί να βάλει , βέβαια, κανείς ό,τι χρώμα επιθυμεί. Το άφησα να στεγνώσει και έπειτα αφαίρεσα τα αυτοκόλλητα και τα φύλαξα , για να τα ξαναχρησιμοποιήσω... τέλος, άναψα ένα κεράκι και το έβαλα μέσα. Φανταστικό αποτέλεσμα και πολύ εύκολη τεχνική!!

Το βάζο , αφού βάφτηκε.














Με το αναμμένο κεράκι .

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Διακόσμηση για παιδικό πάρτυ - πριγκίπισσα.

Η πριγκίπισσα..
Καλεσμένοι στο πάρτυ της φίλης μας Σοφίας, που έκλεισε τα πέντε, είπα να τη ζωγραφίσω πριγκίπισσα. Σε χαρτόνι 50x70, με τέμπερες, ασημόσκονη, χρυσόσκονη, γλίτερ και λίγη κορδέλα για τη ζώνη. Και είχα την ιδέα να κάνω και ένα παρόμοιο για την τάξη μου, και να το τοποθετώ στην τάξη μου, όποτε έχει γενέθλια ένα από τα κοριτσάκια της τάξης. Και έναν πρίγκηπα για τα γενέθλια των αγοριών...
Ευχές σε χαρτόνι

Το τελικό αποτέλεσμα.

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Σουπλά με θέμα την υγιεινή διατροφή.

Μιλώντας για η διατροφή, κάναμε το σουπλά μας, της υγιεινής διατροφής. Πρώτα γράψαμε στον υπολογιστή (σε Word Art) "Υγιεινή Διατροφή", διαλέξαμε χρώματα για τα γράμματά μας, εκτυπώσαμε και κολλήσαμε στο κέντρο του σουπλά. Έπειτα, έδωσα στα παιδιά από ένα μήλο, ένα αχλάδι, ένα λεμόνι, ένα πορτοκάλι και ένα καρότο, που είχα σχεδιάσει, τα παιδιά τα έκοψαν και έπειτα τους ζήτησα να ζωγραφίσουν ελεύθερα πάνω στο σουπλά τους τα αγαπημένα τους φρούτα και λαχανικά. Έγραψαν και το όνομά τους ...και πλαστικοποιήσαμε.









Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Κατασκευή ρομπότ από ανακυκλώσιμα υλικά

 Με αφορμή το θέμα της πρακτικής των φοιτητριών που έρχονται στο σχολείο μου αυτό τον καιρό (Ελίζα Αντωνίου και Μαρία Αθανασιάδη), δράξαμε την ευκαιρία για άλλη μία κατασκευή από ανακυκλώσιμα υλικά: δυο κουτιά παπουτσιών, ρολά υγείας και κουζίνας, καπάκια, τέμπερες και κόλλα, και κάναμε ένα ρομπότ!
Ντύσαμε τα κουτιά παπουτσιών με εφημερίδες, για να σταθεροποιηθεί καλύτερα η τέμπερα, και τα παιδιά έβαψαν τα κουτιά και τα ρολά. Τα αφήσαμε να στεγνώσουν και κόλλησαν καπάκια! Δεν είναι γλύκας;





Ρομπότ από ανακυκλώσιμα υλικά.

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Πίνακας ζωγραφικής του Klimt : "The three ages of a woman"


Στα πλαίσια της γιορτής της μητέρας μιλήσαμε για τον πίνακα του Klimt με τίτλο : "The three ages of a woman". Και έπειτα απομονώσαμε μέρος του , αυτό που η μητέρα αγκαλιάζει το παιδί της, για να τον δουλέψουμε στην τάξη σε ομαδική εργασία. Σε χαρτόνι 50x70 σχεδίασα τον πίνακα πρόχειρα και έπειτα τα παιδιά έκοψαν ψηφίδες. Κόλλησαν τις ψηφίδες όπου υπήρχε δέρμα ανθρώπου και στα μαλλιά κολλήσανε μαλλάκια πλέξης. Σε χαρτόνια σχεδίασαν λουλούδια και τα χρωμάτισαν με κηρομπογιές . Τέλος, τα κολλήσαμε πάνω στον πίνακα, για να έχει ανάγλυφη υφή. Τον λατρέψαμε!!!
Σχεδιάζοντας τον πίνακα.

Κολλήσαμε τις ψηφίδες.

Το αποτέλεσμά μας...σε χαρτόνι  50 x 70

Ο πραγματικός πίνακας.

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Κι ένα μπουκέτο με λουλούδια για τη μανούλα...


Μέσα σε όλα τα άλλα κάναμε και ένα μπουκέτο από λουλούδια για τη μανούλα μας...κάθε παιδάκι έβαψε από τρεις αυγοθήκες και μετά τρία ξυλάκια σε πράσινο χρώμα.
Τα παιδιά έβαψαν πρώτα τις αυγθήκες.

Κάναμε τα μπουκέτα.




Οι κάρτες μας για τη γιορτή της μητέρας


Απλές και δημιουργικές φέτος οι κάρτες μας! Σε φουξ χαρτονάκι κολλήσαμε ένα κομμάτι εφημερίδας σκισμένο ασύμμετρα και πάνω σε αυτό ένα κίτρινο κομμάτι χαρτί, όπου το κάθε παιδί ζωγράφισε τον εαυτό του. Μέσα έγραψαν : "Μανούλα σ'αγαπώ, Χρόνια Πολλά", ζωγράφισαν κάτι μόνα τους και στο πάνω μέρος της κάρτας κολλήσαμε μια καρδούλα που φτιάξαμε μαζί στον Υπολογιστή, όπου αναφέρεται πώς αποκαλούν τη μαμά τους, διάφορες λέξεις για να φωνάξουν τη μαμά και η λέξη "Σ'αγαπώ".








Action Aid : Η δράση μας.

Ανθρωπάκια που χρωμάτισαν τα παιδιά με τέμπερα.
 Σήμερα κατασκευάσαμε την αφίσα μας για την δράση μας στην Action Aid, "Στείλε όλους τους φίλους μου σχολείο". Τα ανθρωπάκια μας περπάτησαν τη σκάλα του Δημοτικού...ξεσηκώσαμε και τους μαθητές του Δημοτικού και με τη συνδρομή τους τα ανθρωπάκια μας έφτασαν τα 216.(ολοήμερο, κλασικό 7ου νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης, 6ο κλασικό τμήμα, 90ο Δημοτικό)
Με τα παιδάκια μου, του 7ου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης,
κατασκευάσαμε μια αφίσα. Τη μοιραζόμαστε μαζί σας!



Κόλλησαν τα ανθρωπάκια στην αφίσα.


Η αφίσα μας- 7ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης.

Μέρος της χάρτινης αλυσίδας μας..

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Action Aid: "Στείλε όλους τους φίλους μου στο σχολείο".

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης της Action Aid ξεκίνησε χθες και το σχολείο μας συμμετέχει...Χθες διαβάσαμε την πρώτη μας ιστορία από το εκπαιδευτικό υλικό που προτείνει η Action Aid. Τα παιδιά χρωμάτισαν χάρτινα παιδάκια με αναπηρίες , τα οποία θα τα ενώσουμε και θα σχηματίσουμε μία χάρτινη αλυσίδα.
Ζητήσαμε και από τους γονείς των παιδιών της τάξης να πάρουν μέρος και οι αντιδράσεις ήταν πολύ θετικές, η συμμετοχή τους μεγάλη.
Κι επειδή το νηπιαγωγειο μας συστεγάζεται με άλλα δύο νηπιαγωγεία και με ένα δημοτικό, οι πιο πολλοί εκπαιδευτικοί ενθουσιάστηκαν και ζήτησαν να συμμετέχουν. Έτσι, μέχρι σήμερα, δεύτερη μέρα της δράσης, το ολοήμερο τμήμα του νηπιαγωγείου  μας μαζί με δύο τάξεις του δημοτικού, καταφέραμε να μαζέψουμε 120 χάρτινα ανθρωπάκια και αναμένεται συνέχεια, καθώς περιμένουμε τη συμμετοχή του κλασικού τμήματος, του τμήματος ένταξης και των υπόλοιπων τάξεων του δηοτικού...
Στη συνέχεια θα τα στείλουμε στην Action Aid Hellas, όπου θα ενωθούν με όλα τα υπόλοιπα χάρτινα ανθρωπάκια της παγκόσμιας χάρτινης αλυσίδας! Εδώ μπορείτε να βρείτε το υλικό της Action Aid, αν επιθυμείτε να συμμετέχετε: http://education.actionaid.gr/gaw2014material. Εμείς υποσηρίζουμε: "Στείλε όλους τους φίλους μου Σχολείο".
Στείλε όλους τους φίλους μου στο σχολείο.

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Καράφες με την τεχνική decoupage

Καράφες με τεχνική decoupage.
Με την τεχνική decoupage έκανα άλλες  δύο καράφες...Η μία γαλάζια με θαλασσινό αέρα και η άλλη ροζ με τριαντάφυλλα, που ήρθε να συμπληρώσει το σετάκι με το μπουκάλι και το βάζο με το ίδιο μοτίβο..Την έχω λατρέψει την τεχνική decoupage... αλλάζεις πραγματικά μορφή στα αντικείμενα με μηδαμινό κόστος.


Μία όψη της θαλασινής καράφας...


...και μία δεύτερη όψη της ίδιας καράφας.

Το σετάκι μου....

Καράφα και βάζο σε ίδιο μοτίβο.

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Δώρο γενεθλίων.

Δωράκι γενεθλίων- βιβλιαράκι Μπομπ Σφουγγαράκης
Ένα πολύ απλό βιβλιαράκι - δώρο γενεθλίων για τον Δημήτρη που γιόρτασε τα γενέθλιά του στο Νηπιαγωγείο!Χωρίς οδηγίες, γιατί είναι απλούστατο..